سازه های غشایی (چادری)

سازه های چادری پوشان گستران

سازه های غشایی (چادری)

سازه های چادری پوشان گستران

المان های داخلی

استفاده‌ی این سازه‌ها در فضاهای داخلی به دلیل خاص بودن مدل طراحی، رشد روز افزونی داشته است . قابلیت نور‌پردازی و عایق بودن در مقابل آلودگی‌های صوتی، امکان فرم‌دهی و خلق اشکال گوناگون سبب شده تا طراحان دکوراسیون داخلی در مواردی چون سقف و دیوارهای کاذب و پارتیشن و جداسازی – حفظ المان‌های نورپردازی و ... از سازه‌های پارچه‌ای استفاده کنند.

عایق حرارتی

غشاهای معماری درصد بالایی از نور را از خود عبور می ‏دهند. اشعه‏ فرابنفش از تمامی پارچه‏ ها به جز ETFE عبور نمی ‏کند در حالی که گرما را باز می‏ تابانند. در نتیجه در تابستان با دفع حرارت، از گرم شدن بیشتر محیط داخل جلوگیری می‏کنند. این عملکرد پوسته‏ ها در فصل زمستان نیز موجب محبوس شدن حرارت در داخل ساختمان می ‏شود. عایق حرارتی بودن سازه های پارچه ای، منجر به کاهش هزینه‏ های مصرفی جهت سرمایش و گرمایش ساختمان می‏ گردد.

انبار و سوله چادری

سقفهای چادری در انبارهای بزرگ می‌توانند به صورت دائمی و یا موقت مورد استفاده قرار گیرند.
 مزایا:

·          پروژه‌های کوتاه مدت و سریع الحصول

·          ضد زلزله

·          سازه سبک

·          فونداسیون سبک

·          مقاوم در برابر عوامل جوی

·          مقاوم در برابر پرتوهای خورشیدی

·          بدون نیاز به استفاده از منابع نوری در طول روز و صرفه‌جویی در مصرف برق

 

سازه های فضای باز

این سازه ها از لحاظ فرم طراحی و حتی متریال بسیار متنوع بوده و کاربرد‌هایی از

قبیل ایجاد سایه – محافظت در برابر عوامل جوی –زیبایی و ... را دارند. و شامل

پوشش فضاهای ورزشیورودی و نمای ساختمانسایبانآلاچیق فضاهای تجاری و... می‌باشند.

سازه های پارچه ای

سازه‌های پارچه‌ای نوعی جدیدی از سازه به شمار می‌آیند که در آنها با استفاده از پوسته‌های پارچه‌ای و صنعتی کاملا سبک، سقف‌هایی با دهانه‌های بزرگ و به صرفه ایجاد می‌شود و بسته به موقتی یا دائمی بودن آنها، به سازه‌های مختلفی تقسیم می‌گردند که خود این دسته‌ها نیز به به زیر شاخه‌هایی تقسیم می‌شوند. وزن سبک پارچه باعث می‌شود تا ما به پروفیل‌های فلزی سبکتری نیاز پیدا کنیم و همچنین به علت پیش ساخته بودن کل سیستم سقف، کل زمان اجرای پروژه به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. استفاده از این نوع سازه محدودیت زیادی ندارد و می‌تواند با توجه به شرایط محیطی مختلف، نوع پوسته مصرفی را تطبیق داد. نوع خاصی از این سازه، سازه‌های بادی یا هوانشین هستند که اصطلاحا air-support نامیده می‌شوند و امکان ساخت ورزشگاه‌های بزرگ را بدون نیاز به تیر و ستون فراهم ساخته‌اند. این سازه‌ها مصرف انرژی را کاهش داده و از مزایای دیگر استفاده از آن‌ها، عدم آسیب‌پذیری سازه در مقابل آتش و زمین لرزه است که هر ساله تلفات زیادی را بر جوامع بشری وارد می‌سازند.